Second Class Citizen


Denna bok läste vi på Engelskan , handlar om en afrikansk kvinna under tidigare 1900tal som flyttar från Nigeria till Stor Brittanien. Det berättas om skillnaden mellan "vita" & "svarta" hur man såg på varandra, de olika kulturerna etc. Jag tycker att det var en rätt bra bok. Hade nog inte gått & lånat den själv så är glad att den kom som läxa :)

På svenska heter den då Andra klassens medborgare.
Nu har vi nyligen börjat m en ny bok, så här i början är den en pina att läsa, suger!!!! Och tyvärr är den tjockare än den ovan...


Samsung galaxy s2

Så här kommer en liten "recenssion" på min nya älskling ;) Nu åter till det mer seriösa. hö hö
Nej men jag tycker att det är en riktigt bra telefon, i många tester har den vunnit bland dagens smartphones, däribland iPhone(vilket många apple fantaster har svårt att acceptera ;P). Jag tycker den är väldigt enkel att använda, även för mig som är så oteknisk som en gammal farmor från 1800-talet. Okej inte riktigt, men nästan, det kan nog mina vänner intyga...

Men, den innehåller mycket grejer, det finns en massa roliga appar att ladda ner, mycket bra kamera & ljudupptagningen är även den bra. Storlek, ja.. Den är ju rätt stor men dock tunn! Jag har däremot skaffat ett skydd/skal som gör den mycket större än vad den är. Men enligt min klumpiga åsikt så hellre större & hel än en liten & trasig? Känns som att man kan göra nästan allt med den, rekommenderar den till dig som mig, som inte gillar Apple grejer(iPhone) men ändå vill ha en bra mobil.





Host höst

Nu är ju hösten här & förkylningen är fortfarande med oss.

Idag har jag varit & representerat min skola + linje på gymnasiemässan :) Kul, det var rätt många som var intresserad av IB :) Slänger upp några bilder när jag får tag i dom men såg detta på fb! Bra tänkt några utav dagens ungdom speciellt Dawid här
Bra jobbat grabben tipsa vidare :D

Har idag varit iväg på ett Combat pass, märks att förkylningen inte uppskatta det för mycket men jag håller ju på att bli en soffpotatis så f*ck dig förkylning, du existerar inte i mina ögon(hals, i wish) längre!

Is going MAD!

Har suttit här i flera timmar & försökt hitta någon artikel att ta med till ekonomin. Håller på att bli galen/tokig är förbaskad/irriterad/trött/ilsk och en massa mer. Sitter här & dricker lite varm choklad(på kakao!) nu, kanske gör saken bättre...

Hade skolkort idag, det var nog det sämsta jag sett någonsin tur att det är porträttfotot som bara mamma kommer se, herregud. Klasskortet vet jag inte hur det blev men men...

I vilket fall som helst hoppas ni njuter av er måndagskväll o ett par sista ord Dumma ekonomi uppgift (inte ordagrant om man hör vad som tänks i mitt huvud..)


Olika syn på vad som är rätt & fel

när det kommer till djur. När jag var i Amerika (USA & Canada) var det en del som fick mig att må dåligt. Djuren på Zoo:t i Toronto, bodde så himla trångt att det inte var klokt, jämför m kolmården så lever djuren på Kolmården lyxliv. För att inte tala om hundvalparna i djuraffärerna i New York, låg i skyltfönstrena i stek heta sommar värmen.

titta vad dom dricker ur..
Eller om man gick in i affären var det små "skåp" m glasfönster i dörrarna där inne var det en massa valpar i alltför små utrymmen. Har tyvärr ingen bild på det men ska be mamma skicka för hon tog bild på det.

Något annat var också Rea på valparna WTF?!

Usch allt det här fick mig nästan att gråta, ville bara köpa alla & rädda dom från dessa hemska ställen. Tänkte på min lilla voffe som jag skulle göra i princip allt för.. <3
även när han kommer hem så här..


Redo

Idag blir det en skön lat söndag, det är ju trots allt vilo dagen ;)

Snart sätter Juventus-Catania matchen igång och jag är redo m match snacks (+lunch) ;) höhö
Lite dålig bild men det är :
Nån provivadryck som är mkt god, Echinacea(dö förkylning) hemgjord müslibar & yoghurtdoppad müsli :P
Nu ska förkylningen dö! Har även en massa frukt också!

Senare idag ska jag plugga o kanske kolla en film :) Tudiluuu

The last song (filmen)

Hade en jätte bra dag igår, super trevligt m en vän, vi kollade film, lagade mat etc.
Filmen var The last song. Han tyckte att den var rätt bra. Jag hade nog gillat den mer om jag inte hade läst boken först, för jag satt bara o koncentrerade mig på vad som var fel.

En fin men mysig film i överlag :)

Ibland är det för sent när man inser vad det var man hade. Ta inget för givet

Ikväll står det morotssoppa på menyn :) my...

2011-09-23_19_52 (MMS)

Ikväll står det morotssoppa på menyn :) mys middag m mamma o snart kommer brorsan. Men som utav någon anledning bestämde sig för donken när han hörde vad som serveras ikv. Ha en fin höstig kväll :) <3


The last song (boken)

Har nyss lässt ut boken "The last song", en fin, mysig bok skriven av Nicholas Sparks, läste den på engelska. Blir lite skön omväxling och är ju även bra träning :)

Rekommenderar denna om du vill ha lite slö läsning då & då :)

Ska se filmen på Lördag, men hoppas inte för mycket eftersom böckerna oftast är bättre än filmerna.

Men nu ska jag sova, godnatt <3


footboooll+back cracker

Tjuuu, sitter nu & äter linssoppa & kikärtor(vid sidan av) för fullt! Slängde i en ganska storbit Habanero(fin hackad ofc) i soppan så att jag kryddar bort förkylningen. Sitter & väntar på en kompis vi ska dra iväg på en fika innan matchen mellan Juventus & Bologna börjar. För en stund sen såg vi på film, tvingade honom att se en riktig tjej film She´s the man. Men efter det behövde han hem & käka, mycket motion för honom ;)

Hade tänkt skriva en liten recenssion om min telefon men nu när det blev ändrade planer får det bli en annan dag!
Senare ikväll blir det att kolla på Barcelona vs Valencia & Juventus matchen, får väl ha två rutor uppe ;) Plus att jag samtidigt ska skriva min fysik labb rapport (sucks)

Här även varit hos naprapaten , satan vad ont det gjorde! Aldrig när hon knäcker men när hon masserade, och jag var riktigt stel idag.. aaaaaaaaj, visste inte vart jag skulle ta vägen..

kliade mig i ögonvrån,, känns att jajg inte tvättat händerna efter chili hackningen, thank god att jag inte kliade i ögat...
Denna var dock grön, hemodlad (mammas sambo odlar ekologiska grönsaker)

Aja måste kila nu, o tvätta mina fingrar ordentligt m nagelborste o vad jag nu kan hitta!

Kung fu fighting

eller nåt :P

Sitter & väntar på min kompis. Idag är  första "träningspasset" ska lära mig spela fotboll. Tyvärr är inte vädret på min sida men men o inte hälsan heller
Ready to go

 

okej nu började det regna ännu mer... Hmm tack?

Får se om han ställer in, han verkar lite fjantig när det kommer till oväder ;)

 


Zumba

Halloj, nu har jag blivit förkyld, halv rinner ur näsan & seg är man. Men men, rätt skön skoldag idag, inte för mycket eller för lite. På håltimmen gick jag & Laura hem till henne & fikade m lite Te & chokladmousse tårta, inte illa ;)

Efter skolan mötte jag upp mamma, förnyade gymkortet (vilket behövde ett foto kul när man ser ut som ett mähä,aja) & sedan åkte vi & handlade, så nu är mitt kylskåp fyllt och jag behöver inte svälta ;)

Ska iväg på Zumba om ca 10 minuter, är ju inte så jobbigt så det klarar man m lite förkylning. :)

Bild från förra veckan skulle jag tro :)


Som alla andra

är jag på väg att bli förkyld, vilket suger. Har inte tid med sånt! Massor i skolan o sen som pricken över i:et ska en kompis lära mig & spela fotboll.
Fiiiiiint :))
Idag har jag pluggat, kollat på matchen Siena-Juventus, Juve får plus poäng för sina snygga rosa tröjor ;) snart är det mat sen blir det att åka mot Sthlm & ta tåget tillbaka till Örebro.

Härliga & sällskapliga får i Roslagen i somras <3


Tror jag har blivit kär

i Justin Nozuko, gud vilken härlig röst! Hittade honom pga att killen som leder min sång grupp i skolan har sjungit en av hans låtar (minst lika bra som originalet)


http://youtu.be/XVlScwRNDxc även denna är riktigt bra!




Lyssna & njut för det gör jag ;D Samtidigt som jag sitter här m matten (prov på fredag) Har dessutom glömt mina Fysik anteckningar i skolan o ska göra en labb rapport o lämna in innan 00.00 imorgon ;'(

Fcuck

Blääääääääääää. sitter här med min fysik, har prov imorgon & kan i princip allt lite halvt sådär, sucks! Sitter samtidigt o kollar på Barca vs Milan 2-1 just nu.
usch usch usch
Har vart iväg på Combat känner mig skönt slutkörd i kroppen, men huvudet är igång än så länge ;P

Wish me luck tomorrow ;P Hoppas ni får en roligare kväll
Motsatsen till mitt ansiktsuttryck atm..


IB

är nog det slappaste programmet man kan gå,, kunde man ju önska. Denna vecka har jag 2 prov att se fram emot (Fysik+Matte) Har även 2 inlämningsuppg (Fysik+Ekonomi) och sen har vi ju läxor utöver det. O nästa vecka väntar ett geografi prov.. Så har några härliga pluggdagar framför mig..

Tur att man har kompisar som kan pigga upp o ha lite roligt där emellan


Ha en fin vecka, idag har jag pluggat lite m kompisen Laura, blev också att jag fick leka sminkdocka men blev faktiskt bra! ;D Puss på re!

4 år!!

Hej på er! Idag är det 11/9-11. För fyra år sedan föddes min älskade hund, samma datum som attacken mot USA skedde.
4 år sen<3

10 år sedan

Från minnesplatsen i NY


Sitter nu och tittar på Juventus-Parma. Forca Juve ;) Vinner dom inte blir nog min filmkväll inställd. För då kommer min kompis vara för tjurig för något sådant (;

HA en fin söndag!


How do you know?

Såg mamma & jag igår, Väldigt bra film! Rekomenderar! En komedi som faktiskt är rolig! Satt och gapskrattade till & från! Se den om ni behöver piggas upp lite nån dag :)

Se den! :) Mamma & jag gillade den!
Men inte min kill kompis men han har dålig smak ;) (säger vi)


Helgen i bilder

Ja som det står i rubriken så här kommer lite bilder från vad jag gjorde i helgen.. Enjoy ^^

Fredagen fika m Karin som bor i Lund! :)

Första gången jag bakade bagels, rätt kul man kokar dom ju! :) super goda blev dom!

Bakade även en grymt god kladdkaka! & gjorde äppelmos ;)

Min söta gris! <3



Avslutar m en liten lantis bild :)

Mån-tisdag har varit två bra dagar m vänner, skrattat o haft super trevligt! :) <3 det är skönt o ha <3




The home of the brave

den filmen såg jag häromdagen. Helt OK 2/5, får den, för man fastnade inte helt i den. Men den var bra ändå.

Handlar om hur folk kommer hem från Armén och hur det har påverkat dom etc.

Igår hade vi samvaro dag m alla IB klasser på skolan. Körde lite tävlingar o lekar. Rätt kul. Efter det drog jag, Stina, Anna-Maria & Laura hem till Laura. Satt där o snacka några timmar. Sen mötte jag upp min kompis Karin som var uppe från Lund ett par dagar, skit kul!

Idag har jag bakat kladdkaka & bagels & sen har jag även gjort lite äppelmos. Skrapat färg på huset (sucks)
Tänkte sätta mig på träningscykeln o kolla på SATC en stund :P Lite motion måste jag ju få på nåt vis ;)

Mormors hund Wilma vet hur man myser

ha en fortsatt trevlig helg <3


Dagens lat middag: nudlar m grönsaker (y) ...

2011-09-01_18_19 (MMS)

Dagens lat middag: nudlar m grönsaker (y) rätt gott ändå ;D Imorgon ska vi iväg m IB klasSerna o ha skoj... Får väl se about that ;)


hååål

Haj haj,  har just nu en riktigt lång håltimma så jag gick hem, tyvärr måste man gå tillbaka också.. ;P Har kollat lite vänner & gjort klart en fysik läxa. YEY! Ska snart göra iordning lite kaffe eller te (inviga nya muggtermosen) Har ca 2 timmar svenska att se fram emot, slutar 17.30

Ikväll ska jag eventuellt vara m en kompis, kanske blir att man kollar på när Sverige ska kvala in till EM(fotboll).

ops ändrade planer lektionen fram flyttad adjöss! ;)

RSS 2.0